Sledujte nás:

Zeleninová polévka

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, květ mletý, polévkové koření

Energetická hodnota celkem: 654 kJ

Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 14, SAFA (g): 2, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Pečlivě očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu nakrájíme na drobnější kostičky, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme téměř doměkka. Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ, za neustálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažnou vodou a vývarem ze zeleniny, uvedeme do varu a zvolna vaříme za občasného prošlehávání nejméně 20 minut. Ke konci varu přidáme mléko, polévku krátce povaříme a procedíme hustým cedníkem. Do procezené polévky přidáme hrášek a uvařenou zeleninu, znovu ji krátce povaříme a dochutíme polévkovým kořením a ještě povaříme. Propláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při expedici.

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

02. 09. 2011 13:55
:-))))) skvělá, dělám také :-)))

Naši partneři